30 Aralık 2013 Pazartesi

2013 Yılının En İyi PlayStation Oyunları

play station
PS3’ün piyasaya sürülmesinden 7 yıl, gelişinin müjdelenmesinden ise tam 10 ay sonra PS4 satışta. Buradan hareketle Sony’nin tüm oyun konsollarındaki en iyi 10 oyununu masaya yatırdık. İşte PS3, PS4 ve PS Vita’nın en iyi 10 oyunu.


The Last of Us (PS3)
Haziran ayında piyasaya sürülür sürülmez, üç hafta içinde dünya genelinde 3,4 milyon adet satarak bir rekora imza atan oyun, PS3’ün bugüne kadar en hızlı satılan oyunu olma özelliğini de taşıyor. Oyunun bu kadar tutulması sürpriz değil çünkü arkasında Uncharted serisini yaratan Naughty Dog ekibi var. Oyunun kahramanları olan Joel ve Ellie’nin birbiriyle olan uyumu hikayenin kurgusunu daha gerçekçi ve anlaşılabilir yapıyor. Bu gerçekçilik sayesinde oyun ileri safhalarında bile sürükleyici ritmini koruyor ve sıkıcı olmaktan kurtuluyor. Oyun kesinlikle korkunç denecek bir senaryoya sahip. İnsanların, bir tür mantarsı enfeksiyonla kaplanmış zombilere karşı savaştığı The Last of Us’da ses ve görüntü efektleri de son derece gerçekçi.

Fragman:



Killzone: Shadow Fall (PS4)
Yeni jenerasyon PlayStation’ın bayrağı olacak bir oyun da ancak Killzone’un yeni bir serisi olabilirdi. İşte Killzone: Shadow Fall. Mükemmel görsel efektler ve kontrollerle donatılan oyun, PS4’ün kapasitesini anlamak ve gelecekteki oyunları tahmin edebilmek açısından harika bir örnek.

Fragman:


God of War: Ascention (PS3)
Eğer tüm PlayStation oyunları içinde en aksiyonu bol oyun ödülünü alacak bir oyun varsa o da God of War’dur. Bulduğu herkesi ayırt etmeksizin öldüren ve onların unvanlarını alan Kratos, oyunun bu serisinde de işini yapıyor. God of War Ascention’da farklı olarak Kratos, katı mizaçlı bir anti kahramandan daha insancıl bir Sparta Hayaletine dönüşüyor. Seriye ilk defa eklenen çoklu oyuncu seçeneğini de kullanabilir ve farklı karakterlere yeni deneyimler yaşayabilirsin.

Fragman:




Ni no Kuni (PS3)
Eğer Killzone ve God of War bana çok sert geldi dersen, Ni no Kuni, el yapımı çizgi film karakterlerinin de olduğu tam senlik bir oyun. Level 5 Ve Studio Ghibli’nin ortaklaşa yarattığı bu başyapıt, adeta Disney’ye bir cevap niteliğinde. Japon animasyon ustası Hayao Miyazaki’nin yarattığı masalsı dünyada yönettiğiniz karakterle macera peşinde koşarken, efsanevi kompozitör Joe Hisaishi’nin büyüleyici müzikleri eşliğinde keyfini ikiye katlayabilirsin.

Fragman:



Dragon’s Crown (PS3, PS Vita)
Golden Axe 2.0 oyununu hatırlayan var mı? Oyunu geliştiren Vanillaware bir klasiğe tekrar hayat vermiş. Yanal kamera açısı ve yakın dövüş tarzı ile, oynarken kolay adapte olunabilen Dragon’s Crown, 1970’lerin bilimkurgu ve heavy metal fantezi dünyası ile insanı içine çekiyor. PlayStation Network üzerinden çoklu oyuncu seçeneğine de sahip olan oyunda, eğer PS3 veya PS Vita’ya sahipsen, Sony’nin çapraz oyun kaydedebilme özelliğinin ne kadar kullanışlı olduğunu da görebilirsin.

Fragman :



Sly Cooper: Thieves in Time (PS3, PS Vita)
Hırsız rakun Sly Cooper geri döndü. PS3 ve PS Vita için ilk kez uyarlanan Sly Cooper: Thieves in Time, üstün gizlenme özelliği ve çizim kalitesindeki özenli grafikleriyle, soygun ve macera filmi sevenleri oyunun başına kitleyecek.

Fragman:



Persona 4 Golden (PS Vita)
Amerika ve Japonya’da geçen yılın sonunda piyasaya çıkmasına rağmen Avrupa’da 2013 başlarında piyasaya sürüldü. Bu gecikme Persona 4 Gold için çok karlı oldu ve asıl başarısını Britanya versiyonu için yapılan ek içerik ve görseller ile yakaladı. Eğer PS Vita ile yapışık yaşıyorsan, bu oyunu mutlaka denemek isteyecek ve uzun süre elinden bırakamayacaksın.

Fragman:



Tales of Xillia (PS3)
İnanması güç ama bu, uzun soluklu Tales of… serisinin tam 13. bölümü. İyi bir Japon RPG oyunu olan Tales of Xillia piyasa sürüldüğünde kendi kategorisinde hiç de azımsanmayacak bir sipariş rakamına ulaşmış ve bir hafta içinde beş yüz binden fazla satılmıştı. Rieze Maxia isimli dev bir fantezi dünyasında geçen hikayede ruhlar, canavarlar ve insanların maceraları iyi tasarlanmış kostümler ve komplike savaş sistemleriyle desteklenmiş. Katıksız RPG severler için bağımlılık yaratacak bir oyun.




Soul Sacrifice (PS Vita)
Mega Man’in yaratıcısı Keiji Inafune dehşet verici bir RPG oyunu tasarladı: Soul Sacrifice. İnanılmaz ayrıntılı tasarlanan oyunda, yönettiğin karakter kendi vücut parçalarını feda ederek ölümcül saldırılar yapıyor. Feda edilen her parça kalıcı olarak bedenden ayrılıyor, dolayısıyla her saldırıda farklı bir parça kullanılabiliyor. Eğer karakterinin vücudu sürekli aynı bölgeden tahrip olursa yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bunun için oyunda ilerlemek kolay değil ve bu da oyunu zevkli kılıyor. Hızlı, heyecanlı ve gerçek zamanlı dövüş imkanı sunan oyun PS Vita’nın vazgeçilmezlerinizden olacak.

Fragman:



Guacamelee! (PS3, PS Vita)
Şimdi, Castlevania ve Super Metroid oyunlarını karıştır, sonra da içine sevimli bir Meksikalı güreşçi at. İşte sana Guacamelee! Drinbox Studios’dan harika bir platform oyunu. Biraz absürt fakat eğlenceli olan, oyunda karakterinin yüzü maskeli Meksikalı bir güreşçiye dönüşüp El Presidente’nin kızını kurtarmaya çalışması.


0 comments:

Yorum Gönder